MOBILE HEALTH

Meer dan ooit maakt de bevolking gebruik van hun smartphone. Eind 2021 gebruikte 94% van de volwassen bevolking in het Vlaamse Gewest minstens wekelijks een mobiele telefoon. Deze apparaten zijn vaak uitgerust met een uitgebreid assortiment aan opties en functionaliteiten. Daarnaast zijn ook wearables als smartwatches al enkele jaren bezig aan een stevige opmars in het dagelijkse leven. Hier heeft de gezondheidszorg de laatste jaren slim op ingespeeld met een brede uitrol van gezondheidsapplicaties. Dankzij hun hun simpliciteit en veelal lage kost zijn ze breed inzetbaar. Zowel in ziekenhuizen als in rusthuizen, maar ook in de eerstelijnszorg en thuiszorg.

Voor de ontwikkeling en uitrol van dergelijke apps is een specifieke kennis van het Belgische zorglandschap vereist. Denk hierbij onder meer aan terugbetaling, wetgeving, structuur van zorginstellingen en noden van gebruikers. Dit valt perfect onder de kennis van onze Healthonauts dankzij onze jarenlange ervaring in digital health en functionele analyses

Functionele analyse , businessanalyse

FUNCTIONELE ANALYSE

Voor men een app kan ontwikkelen moet men een idee hebben waartoe het moet dienen en hoe deze moet functioneren. Daarom moet er eerst een functionele analyse gemaakt worden. Hierbij worden alle functies beschreven. Om dit uit te voeren worden onder meer interviews en brainstorm sessies georganiseerd.

Waarna wireframes, wireflows, flowcharts en mindmaps worden gebruikt als visuele ondersteuning en referentiepunt. Op deze manier wordt de functionele analyse opgemaakt in begrijpbare taal. Zo bouwen onze consultants de brug tussen gezondheidzorg en IT. Meer weten?

WHY US?

LET’S BRAG A BIT

PASSIONATE

Onze Healthonauten zijn gepassioneerd door gezondheidszorg, en dat is meteen onze grootste troef!
Elk van onze teamleden heeft een achtergrond in de zorgsector, en kan zich daardoor makkelijk in de schoenen van een zorgprofessional plaatsen.

TAILOR MADE

Onze projecten worden steevast uitgevoerd op maat van de klant. Daarbij dragen we co-creatie en globale gedragenheid hoog in het vaandel, want we streven naar maximale impact in onze transformatie- en verandertrajecten.

KNOW-HOW

De combinatie van technische en theoretische kennis met ervaring in zorg maakt van Healthonauts een uniek adviesbureau.
Onze medewerkers zijn experten in hun vak, onderbouwd met de nodige certificeringen en opleidingen!

OUR CUSTOMERS

HAPPY TO WORK FOR

Healthonauts werkt voor zorginstellingen, maar ook voor andere actoren in de gezondheidszorg (zoals pharma, medtech, et cetera). Daar waar er behoefte is aan het deugdelijk inzetten van digitale zorgtechnologie en oplossingen voor patiënt en organisatie, zijn wij klaar voor de uitdaging!